De staat van het klimaat in Uitgeest

Als er ergens veel te doen over is, dan is het wel het klimaat. Voor- en tegenstanders proberen elkaar af te troeven met hun mening, al dan niet gebaseerd op feiten. Maar het is dan ook een lastige discussie, die temperatuurstijging van de aarde of het stijgen van de zeespiegel die steeds sneller gaat. En iedereen die wel eens tv kijkt ontkomt niet aan de reclamefilmpjes die ons een apocalyptische toekomst voorspiegelt. We slikken het als zoete koek zonder verder te kijken dan onze neus lang is. Maar klopt die boodschap? Bedrijven en Stakeholders roepen van wel. Maar ja, die verdienen hun geld daarmee. Zonder enige onderbouwing zijn we bereidt om miljarden euro’s uit te geven zonder verder te kijken terwijl er bijna een volksopstand uitbreekt als we te veel voor ons afval moeten betalen. Misschien enigszins iets gechargeerd, maar we kijken niet verder. We volgen onze influencers, waarvan we maar aannemen dat ze gelijk hebben, en vergeten dat die vaak betaald worden om een bepaalde boodschap uit te dragen. “Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt” is hier een gepaste uitdrukking.

Ook is het lastig discussiëren met mensen die vinden dat ze recht hebben op een mening. Een mening is goed, maar als het over het klimaat gaat, moet je die mening wel baseren op feiten. 

Als je dus een gemeenteraad hebt die beslissingen neemt op basis van een mening, dan kan de rekening op den duur wel eens letterlijk en figuurlijk duur uitpakken. En daar zal Uitgeest Lokaal altijd tegen strijden. 

 

<< Terug naar overzicht