Politieke spelletjes in Uitgeest

Met de komende Gemeenteraadsverkiezing in 2022 in zicht was de Raadsvergadering van 22 april 2021 zeker geen reclame om nieuwe kandidaten te werven voor de partijen. Je moet wel een hele sterke maag hebben om aan dat spel mee te willen en kunnen doen.
 
Hoe het begon
Aan het begin van de avond heeft Uitgeest Lokaal een paar vragen aan de wethouder gesteld over het participatietraject Benesserlaan. De omwonenden hebben daar een mening over en proberen die aan de Raad te ventileren. Echter, door de wijze waarop de wethouder Ruimtelijke Ordening het hele proces heeft ingevuld voelen zij zich niet serieus genomen. 
 
Later op de avond
Later op de avond kwam de VVD met een motie om het participatieproces opnieuw op te starten omdat zij zien dat de omwonenden Benesserlaan verbolgen zijn over het gelopen proces en mogelijk een rechtszaak zullen starten. Daar is volgens de VVD en Uitgeest Lokaal niemand mee gebaat, en al zeker de jongeren niet.
 
D66 spreekt zich tijdens de Raadsvergadering uit tegen de VVD, dat deze geen politiek spelletjes moet spelen met de containerwoningen voor jongeren. Dat D66 geen politieke spelletjes wil spelen en daarmee dus de VVD de maat wil nemen is niet verassend. Dat gebeurt wel vaker. Ze grijpen dit moment dan ook direct aan om die rol weer te spelen. Als dit een sollicitatie van één van de D66 Raadsleden naar het wethouderschap in een volgend college was, dan was dat geen geweldige? We gaan het allemaal nog zien. 
 
Ook Progressief Uitgeest liet tijdens deze Raadsvergadering haar ware gezicht zien. De PU was in de commissie Ruimtelijke Ordening van 6 april nog tegen containerwoningen aan de Benesserlaan, maar stemt vervolgens in de Raadvergadering van 22 april tegen een motie van de VVD om het overleg hierover met de buurtbewoners, die aangeven niet serieus te zijn gehoord, te herstarten.
 
 

<< Terug naar overzicht